Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal
|
Elkészítés:A meghámozott burgonyát sós vízben fõzzük puhára, szûrjük le, törjük össze, és hûtsük ki. Adjuk hozzá az olajban üvegesre futtatott aprított hagymát, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és végül a tönkölylisztet. Az egészet gyúrjuk egynemû tésztává, és pihentessük egy órát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra, és szaggassunk belõle 4-5 centis pogácsákat. Forró olajban süssük pirosra minkét oldalukat, szedjük szalvétára, és csepegtessük le. A kemény húsú paradicsomokat daraboljuk ujjnyi vastagra, fûszerezzük sóval, borssal, aprított bazsalikommal, és kevés forró olajban gyorsan süssük meg. Tálaláskor a tönkölypogácsákat és a sült paradicsomokat rétegezzük egymásra, és díszítsük a bazsalikomlevéllel. Hozzávalók:- 60 dkg burgonya
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
AUDI A4Ár: 800.000 Ft -
SAAB 9-5Ár: 1.999.000 Ft -
RENAULT MEGANEÁr: 750.000 Ft -
FIAT ULYSSEÁr: 2.150.000 Ft -
OPEL CORSAÁr: 260.000 Ft -
FIAT STILOÁr: 499.000 Ft -
OPEL ASTRA JÁr: 2.189.000 Ft -
AUDI A4Ár: 3.350.000 Ft -
MERCEDES-BENZ SÁr: 4.750.000 Ft -
SKODA SUPERBÁr: 1.499.000 Ft -
VOLKSWAGEN GOLFÁr: 2.999.999 Ft -
FIAT STILOÁr: 550.000 Ft